11 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟΧΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 11

Στόχος εβδομάδας Νο11


Άργησα λιγάκι για αυτήν την εβδομάδα...Χάνω τις μέρες αυτό τον καιρό...(Είμαι για μάλωμα το ξέρω,θα φροντίσω να το διορθώσω...)Δε θα καθυστερήσω παραπάνω με το νέο στόχο γιατί οι γιορτές πλησιάζουν και έχουμε πααααάρα πολλά ακόμα να πετύχουμε!Δεύτερος λοιπόν εορταστικός στόχος και αφού πιάσαμε τα μικρά παιδάκια και κάτι λίγο πολύ πετύχαμε (μας βοήθησε πιστεύω και η Unicef)  συνεχίζουμε με τα μεγαλύτερα παιδάκια και την μοναδική ανταμοιβή μας με μαγικά δώρα από τις πληγωμένες νεράιδες!
Όλοι μας έχουμε προκαταλήψεις,έχουμε ενδοιασμούς και φοβίες που ωριμάζουν και μεγαλώνουν μέσα στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι.Ευκαιρία λοιπόν να ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες μας και να κάνουμε μια μικρή υπέρβαση ξεπερνώντας κάποιους φόβους και δίνοντας απλόχερα βοήθεια σε όλα τα πλάσματα που βρέθηκαν με κόκκινη κάρτα εκτός του αγώνα της ζωής.Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία,ίσως και να μην την αξίζουμε αλλά σίγουρα αξίζουμε κάποιον να μας πει "είμαι εδώ όσο χαμηλά κι αν έχεις πέσει".Υπάρχουν άνθρωποι που τους λείπει αυτό το χέρι το φιλικό στον ώμο, που δηλώνει χωρίς λόγια "δεν είσαι μόνος αν θες είμαι εδώ"...Ανεφοδιάζουμε λοιπόν τον ψυχικό μας κόσμο,αδειάζουμε το μυαλό μας από όλα τα "πρέπει" και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν εξοστρακιστεί από τον κοινωνικό περίγυρο.Για ενισχυτική σύμπραξη μπορείτε να ψάξετε να βρείτε ομάδες υποστήριξης αποφυλακισμένων-φυλακισμένων (ανηλίκων και μη,αντρών και γυναικών),ομάδες απεξάρτησης (κάθε είδους όχι μόνο ουσιών),ομάδες για κακοποιημένες γυναίκες,ομάδες για άστεγους,για μετανάστες,για τους αθίγγανους ή ότι άλλο εντοπίσετε και μπορέσετε να βοηθήσετε από ψυχής!
Δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα,θέλει λίγο ψυχή και διάθεση για ανθρώπινη ύπαρξη...Ο χρόνος που κυλάει δεν είναι χρήμα,είναι στιγμές που τουλάχιστον για αυτές τις μέρες ας μη τις αφήσουμε να μείνουν κενές μένοντας στάσιμοι σε όσα βολεύουν να θεωρούμε δεδομένα.Καμιά ανθρώπινη ψυχή δεν είναι δεδομένο ή ένας ακόμα αριθμός είναι ένα μαγικό λουλούδι που ίσως να χρειάζεται λίγο παραπάνω λίπασμα για να ανθίσει.Βρίσκοντας αφορμή από αυτές τις μέρες ας ρίξουμε λίγο λίπασμα σε όσους βρεθήκαν πιο αδύναμοι από εμάς....Σίγουρα η πληγωμένη τους νεράιδα θα μας ανταμείψει με ένα δικό της υπέροχο μαγικό δώρο....
Καλή επιτυχία μας και αυτή την εβδομάδα γιατί όλοι την δύσκολη στιγμή μας γυρεύουμε ένα φιλικό άγγιγμα....Ας μη στερούμε με τη σειρά μας όσα ποθούμε από ψυχής....Αν μπορείτε να έχετε διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του μυαλού και της ψυχής,η μαγεία θέλει ψυχή και πίστη για να εμφανιστεί.... Καλή μας εβδομάδα αν και λιγουλάκι καθυστερημένα.....










11 σχόλια:

  1. ξωτικούλη μου, μου αρέσει πολύ που μάς θυμίζεις κάθε βδομάδα να είμαστε Ανθρωποι :))))

    όσον αφορά για τους άστεγους, αντιγράφω αυτό που μού έστειλαν με μειλ ;)
    "Όσοι μένετε ή κυκλοφορήσετε στην Αθήνα και δείτε κάποιον άστεγο στον δρόμο, καλέστε το 1960 (Κέντρο Στέγασης Αστέγων). Θα σας ζητηθούν πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκονται. Θα πάνε να τους βρουν, για να τους δώσουν ένα δωματιάκι στις αίθουσες που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων. Θα προσφερθεί και φαγητό. Αν αρνηθούν οι ίδιοι να μετακινηθούν, θα τους προσφερθούν κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης."

    λίγο από το χρόνο μας θέλει και σίγουρα κάτι μας περισσεύει που δεν θα μας λείψει και που κάποιος άλλος το χρειάζεται πιο πολύ από εμάς :)

    καληνυχτούδια, ξωτικό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο ποσο ποσο μα ποοοοοοοοοοοοοοοοσο χαιρομαι οταν βλεπω τετοια βοηθητικα και μεσα στο πνευμα σχολια!!!!!!!
      ετσιιιιιιιι πεφταστερακι μου!!!λιγο απο το χρονο μας και σιγουρα η ανταμοιβη μας θα ειναι πολυ μεγαλυτερη.....
      καληνυχτα πεφταστερι μου!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/12/12 1:12 μ.μ.

    Καλημέρα ξωτικούλι πολύ όμορφος και αυτός ο στόχος. Γιατί είναι γιορτές και χρειάζονται και αυτοί οι άνθρωποι μια βοήθεια για να το νιώσουν. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το νόημα των Χριστουγέννων, η αγάπη δηλαδή προς τον συνάνθρωπο;!
    Ελπίζω να τα καταφέρουμε.
    Να έχεις μια υπέροχη ημέρα, σχεδόν παραμυθένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου βασιλισσα ειδικα εσυ που μετρας αντιστροφα το χρονο πριν μπει αυτος ο μαγικος μηνας θυμασαι και μας υπενθυμιζεις συνεχεια την ουσιαστικη του μαγεια!!!ειμαστε ολοι οι ανθρωποι μαγικα βλασταρακια απλα ετυχε καποιοι απο εμας να θελουν λιγο λιπασμα παραπανω...δεν ειναι κοπος χαρα ψυχης ειναι στην ουσια αν τον προσφερουμε!
      θα τα καταφερουμε!!!!(κραταω βεβαιοτητα αισιοδοξιας!)
      ηταν σημερα η μερα μου ομορφη επιασε η ευχη σου!!!!
      να εχεις ενα ονειρικο βραδυ γεματο με μικρα σκανταλιαρικα νεραιδακια!

      Διαγραφή
  3. Ομορφα ολα! Μου αρεσουν οι στοχοι σου....Μακαρι να ημασταν πιο ανθρωπινοι ολο το χρονο...
    Ομορφο κ το βραδυ με τα νυχτοπερπατηματα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ...οι στοχοι μας (δεν ειναι μονο δικοι μου :D )
      μακαρι...αλλα...ας ελπισουμε πως μεσα απο το αυτο το "παιχνιδι" να γινει μια αρχη για καθε μερα ολα τα χρονια....
      ειναι και μολις γυρισα απο εκει εξω....σημερα νιωθω μια αιθερια μαγεια στον αερα...μηπως εριξες αστροσκονη;;;;

      Διαγραφή
    2. Κρυσταλλινες δροσοσταλες απτα ματια μου ειναι μοιρασμενες στο φως του φεγγαριου με χιλιαδες λαμψεις.....
      Ποσο παραξενο να νιωθουμε μαγικα οταν υπαρχει πονος γυρω..... Κ γω ετσι νιωθω πολλες φορες! Μαγικα κ διαφανα.....

      Διαγραφή
    3. πονος και μαγεια αγαπης ταυτοχρονα σημερα......
      ειναι απο αυτες τις μερες που δεν θες να τελιωσει ομως τελιωσε παλι τοοοοσο γρηγορα....

      Διαγραφή
  4. να κι ένα μπλογκ που θυμίζει την ανθρώπινη σύσταση μας!
    πόνος κι αγάπη!
    καταλήγει στη συμπόνια και στο ταξίδι των συνοδοιπόρων δείχνοντας ο ένας στον άλλον πίστη!
    σ ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά ξωτικό μου
    μέσα από την καρδιά.
    Να περάσεις καλά...
    και εύχομαι να είσαι πίσω και πάλι σύντομα.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα Χριστουγεννα μικρακι μου κ ευχομαι ολες οι ομορφες κρυσταλλινες νιφαδες να χαιδεψουν την ψυχη σου! Μπορει να ειναι απο παγο καμωμενες,μα εχουν μια ιδιαιτερη ζεστασια κ δινουν χαρα!!!
    Ολα ομορφα ναρθουν κ η νεα χρονια να ειναι πλουσια κ γενναιοδωρη μαζι σου!!! (για οσα πολλα-πολλα αξιζεις....)
    Αερινο φιλι για σενα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή