26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΑΡΗΣ

Σήμερα αποφάσισα να μιλήσω για μια αλητόφατσα που έχω τις τελευταίες εβδομάδες συνοδοιπόρο στα βήματα μου, τον σκύλο μου τον Άρη.Ημίαιμο γκριφόν και από αύριο 2 μηνών άντρας.Ο Άρης ήρθε αναπάντεχα και πολύ καθηλωτικά στη ζωή μου.Μια φίλη έψαχνε για σκυλί, με χίλιους δυο κόπους την έπεισα να μην αγοράσει(θεωρώ ακράδαντα πως μια ψυχή δεν κοστολογείται, κατά συνέπεια δεν αγοράζεται).Έτσι, ανέλαβα το καθήκον να της βρω ένα κουτάβι (με όλες τις γυναικείες υποσημειώσεις).Έψαξα έψαξα και τελικά βρήκα.Ήρθε η στιγμή της μεγάλης παραλαβής του κουταβιού που είχε επιλέξει η φίλη μου και ακολούθησα γκρινιάζοντας σε όλη τη διαδρομή για τον σύντροφός της που την είχε γλιτώσει την αγγαρεία.Μουτρωμένος και γκρινιάρης ήμουν όταν συναντηθήκαμε και κοιταχτήκαμε βαθιά στα μάτια.
Το μόνο κουτάβι που ήταν μουτρωμένο,λίγο πιο απόμακρος από τα αδέρφια του και τελείως διαφορετικός στην όψη."Μικρέ τι λες,είσαι να φύγουμε;"(είπα και απάντηση δεν περίμενα,μα πήρα).Με κοίταξε σαν να με ψυχολογούσε για λίγο και πλησίασε.Εεεεεε δεν γινόταν αυτός ο πιτσιρίκος να μείνει εκεί!Πριν προλάβει η φίλη μου να αρχίσει και σε αυτόν όλα τα γούτσου γούτσου που είχε εισπράξει το δικό της,τον πήρα αγκαλιά και του ψιθύρισα συνωμοτικά "χάρηκα νομίζω πως σε λένε Άρη" και σαν να συμφώνησε μου έδωσε το πρώτο φιλί.
Εκείνη τη μαγική στιγμή γεννήθηκε ένας μεγάλος δεσμός αγάπης.Να διαλέξω το καλυτερότερο κρεβατάκι,τα καλυτερότερα παιχνίδια,να πάω στη γιατρό και να μάθω με κάθε λεπτομέρεια πως,τι,που,γιατί,επειδή,διότι (την είχα την καημένη μια ώρα κουβέντα),εν συνεχεία να καλύψω καλώδια,να μαζέψω μικροαντικείμενα κλπ...Ένας χαζομπαμπάς εν δράση.Σε όλο αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε,είχα έναν Άρη να με λοξοκοιτάζει περίεργος και ανεπηρέαστος από όλα να παίρνει τις δικές του αποφάσεις.
Δεν θα κοιμηθεί στο κρεβάτι του,θα κοιμηθεί σε ένα μαξιλαράκι του σαλονιού.Την πάνα την έμαθε την πρώτη εβδομάδα συμβίωσης αλλά αποφάσισε ο ίδιος που την θέλει να είναι.Όχι, δεν θέλει πολλά πολλά όταν ξυπνήσει.Για να μην μακρηγορώ άσκοπα, ο Άρης δεν αντέχει πολύ τις αγκαλιές και τα χάδια (εκτός κι αν είσαι γυναίκα κάτι παθαίνει και αλλάζει)θα έρθει στο χρόνο του αλλά αποδέχεται το να μη του τα δώσεις εκείνη την ώρα.Βαριέται να πολύ τρέχει, ακούει στις βασικές αποστολές (δεν μου άρεσε ποτέ η λέξη εντολή) αλλά όταν θέλει,γιατί όταν σφηνώσει στο μυαλό του κάτι....Έτρεχα από πίσω του ένα τέταρτο μέσα στο σπίτι,για να τον πείσω πως δεν έπρεπε να φάει την πάνα (τελικά νικήσαμε και οι δυο, εγώ μάζεψα μια μισοφαγωμένη πάνα και εκείνος μασούλαγε την υπόλοιπη).
Έχει το χαρακτήρα του και εγώ το δικό μου.Μοιάζουμε και διαφέρουμε ταυτόχρονα. Προσπαθούμε, συχνά γκρινιάζοντας ο ένας στον άλλον, να μάθουμε να συνυπάρχουμε και να αλληλοκαταλαβαινόμαστε.Λίγο αυτός να μάθει τα ανθρώπινα λίγο εγώ να γίνω σκύλος, κάπου εκεί στη μέση που το χάνουμε το βρίσκουμε κιόλας.Μαζί του διδάσκομαι κάθε λεπτό πως μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια,σεβασμό και κατανόηση.Να μπαίνεις στη θέση του άλλου, να υποχωρείς αλλά και να στυλώνεις τα πόδια όταν ο απέναντι σου ξεπερνάει τα όρια.Μαθαίνω να προσέχω τις κινήσεις μου και να αποκαλύπτω τα αισθήματα μου.Με εκπαιδεύει στο να αφουγκράζομαι τα σημάδια..Να κοιτάω με θράσος βαθιά στα μάτια και να ψάχνω για όλους αυτούς τους κρυφούς δεσμούς που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν χώρια κι όμως μας ενώνουν.Μου αποδεικνύει συνεχώς πως δεν μετράει το φαίνεστε,ότι ακριβό παιχνίδι κι αν πάρω αυτός θα λατρεύει να παίζει με την παλιά τρύπια κάλτσα μου και το τενεκεδάκι του καφέ.
Ο Άρης πεισματάρης,σκανταλιάρης,λιχούδης,ανεξάρτητος μα έχει το θάρρος να δείχνει την ανάγκη του για χάδια,αγάπη,συντροφικότητα χωρίς να ζητιανεύει ούτε και να απαιτεί.Μέσα από τη ζωή μου δίπλα του ανακαλύπτω και εμένα.Ίσως στο τέλος να με κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο...Αδιαφορώντας για όλη αυτή την υπερανάλυση των σχέσεων κοιμάται γαλήνια δίπλα μου(στριμώχνοντας και τους δυο μας στην πολυθρόνα και δείχνοντας μου την ελευθερία του μαζί),αφήνοντας τα πράγματα να κυλήσουν αβίαστα στο χρόνο.Τι σημασία έχει η διαφορετικότητα όταν υπάρχει αγάπη;Τι βάρος έχουν οι αδυναμίες και τα ελαττώματα όταν πράττεις αγάπη;Τι νόημα έχουν όλα τα λόγια του κόσμου όταν κοιτάς τον άλλον στα μάτια με αγάπη;Ότι κι αν προγραμματίζεις και μετεωρίζεις η αγάπη θα σε βρίσκει απροετοίμαστο και θα σε εκπλήσσει με την ευρηματικότητα της.Αρκεί να έχεις το θάρρος να αποδεχτείς εσένα και τον άλλον απέναντί σου χωρίς να σε τυλίγει ο φόβος και οι δικαιολογίες που αυτός γεννά μέσα μας!







21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/10/12 10:14 μ.μ.

    στην υγειά σου Άρη
    είσαι σε πολύ καλά χέρια..
    τυχεράκια (smile)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω σταθηκα τυχερος με το αλητακο και δεν συνεχιζω γιατι ειμαι πολυ χαζομπαμπας :DDD
      ευχαριστω για την ευχη(εκ μερους του Αρη εεε)
      ;DDDDDDDDDDD
      δεν θα ξαναπω καλο βραδυ αλλα θα πω καλη ανταμωση φιλε στα λημερια της ψυχης!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ειναι φατσα και δυσκολευτηκα να διαλεξω φωτο ολες μου αρεσαν! :)

      Διαγραφή
    2. Είναι σε όλες τρελό φατσόνι,όμορφο πολύ!=)

      Διαγραφή
    3. σας ευχαριστουμε παρα πολυ και οι δυο :)
      για την ιστορια καθοτι ειμαι χαζομπαμπας στην τελευταια φωτο ειναι με το σεντονι που τραβηξε απο το κρεβατι το μετεφερε στο σαλονι και εχει την φατσα εγω δεν ξερω μονο του ηρθε και με τυλιξε!
      και σταματαω εδω γιατι ο μικρος ειναι ενα θεμα που δεν σταματαω ευκολα ;)
      μια γλυκια καληνυχτα να σε τυλιξει :)

      Διαγραφή
    4. Χαχα όντως!
      Καληνύχταα χαζομπαμπά!και ένα μεγάλο φιλί στον γλυκό Αρούλη=)

      Διαγραφή
    5. φιλι εσταλη!!!!
      καληνυχτα :DDDDD

      Διαγραφή
  3. :) μου έχετε φτιάξει την βραδιά οι δυο σας, εδώ και λίγη ώρα..
    Σας ευχαριστώ :) εντάξει, έχω ζηλέψει και λίγο ;)
    όμως πιο πολύ έχω χαρεί!!! βασικά έχω χαρεί άπειρα! :D
    είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι πάλι εδώ αδελφούλη μου :)
    και είμαι ακόμα πιο πολύ χαρούμενη που επέστρεψες
    διπλούλης, με την πιο υπέροχη παρέα :) να σου πω.. εσύ είσαι
    ο μπαμπάς και εσύ ξέρεις, αλλά αν δεν κοιμάται το παιδί
    και αν κάνει και δεν τον έχεις κατσιάσει οριακά σήμερα :p
    μπορείς να πας να του δώσεις ένα μεγάλο φιλί στη μουσούδα του
    τώρα τώρα τώρα;;; :))) αλλιώς το πρωί! χιχιχι δεν το γλιτώνει :p
    ο Αρούλης είναι σε πολύ καλά χέρια χωρίς αμφιβολία καμία
    αλλά είσαι κι εσύ σε πάρα πολύ καλά χέρια ξωτικούλη! και είναι και 4 :p
    Καλό ξημέρωμα!!!!!!!!!!!!!! (x2) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτελους εδω και επιτελους τα λεμε :DDDDDDDDDDDDDD
      διπλα μου τον εχω, ριχνει καμια ματια στην οθονη,με σπρωχνει λιγο και ξανα νανι.και του εδωσα τριπλο φιλακι ετσι για να μην εχει κανενα παραπονο η αδερφουλα μου ;)αν ειναι απο γυναικα καθεται ο ατιμος χεχεχε!
      ξερεις πως τα αισθηματα ειναι αναλογα και σε μεγεθος και σε ποσοτητα και απο εμενα για σενα....
      επιτελους η απολυτη ηλιαχτιδα της αισιοδοξιας επανηλθε (εννοω εσενα καθαρα)
      καλο ξημερωμα καλη μου πολλες νεραιδες να ρενουν τα ονειρα σου με χρωματα ευτυχιας :)

      Διαγραφή
  4. Αχχχχ...είναι πολύ γλυκούλη!:')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ....τωρα καταλαβαινω γιατι ο πονηρος καθεται και κανει ναζια σε οποια γυναικα τον κοιταξει...
      ξερει τι κανει:DDDD
      σε ευχαριστω και δεν μπορω να φερω αντιρρηση ειναι ειναι και το ξερει ;)
      καληνυχτουδια!!!

      Διαγραφή
  5. Άχουν είναι τόσο γούτσου!! Βασικά ένα τέτοιο σκυλί θέλω και'γω.Μόνο που εγώ θέλω να το χαιδεύω και έτσι!Αλλά προς το παρόν βολεύομαι με το δικό μου.Ένα εξίσου υπέροχο σκυλί!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις σκυλι και κανεις κορτε σε αλλα;θα ζηλεψει βρε!(σε πειραζω εεεε)
      μη τον βλεπεις τσαχπινη και με στησιμο φωτομοντελου αν του κολησει κατι στο μυαλο.....δεν τα βγαζεις κι ευκολα περα.απο σκανταλιες αυτη η φατσα εχει ηδη μπολικες ειναι παραπλανηση το γουτσου που βγαζει για να μην το καταλαβαινεις χεχεχεχεχε!
      ειναι παντως μεγαλο σχολειο ενα τετοιο πλασμα στη ζωη σου, εσυ νομιζω πως ηδη το ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα!
      καλο σου βραδυ ονειρευτη!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Γλυκας το κουταβακι σου....με ενα δεθηκα κι εγω τοσο παρα πολυ....μα δεν εζησε για πολυ.... μιλαμε για τρελλα! Πανε χρονια πια, μα αμα το θυμαμαι με πιανει ενα σφιξιμο ακομα...σαν σφιξιμο εμεινε απο τοτε....δεν προλαβα να πονεσω....δεν προλαβα να κλαψω αρκετα να βγει απο μεσα μου...καταλαβαινεις αραγε, μικρο μου ξωτικο?
    Να το χαιρεσαι το μαναρακι σου και να μην του κακιωνεις...ειναι μιτσο ακομα, θα μαθει! Θα γινετε ενα, θα δεις!
    Φιλια στη μουσουδιτσα του απο μενα...γιατι δεν εχω πια τον Σβενυ μου... :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα φιλια παρεληφθησαν και μεταβιβαστηκαν αμεσως :))))
      δεν του κακιωνω του κατεργαρη,ηδη ξερει και παιζει με τα κουμπια μου ;)
      αν δεν ειχα τον μικρο θα σου ελεγα πως το νιωθω για αλλες απωλειες που ακομα δεν τις εχω ξορκισει μεσα μου.τωρα που εχω τον μικρο καταλαβαινω μεσα απο το φοβο που εχω για αυτο,το ποσο μεγαλη ειναι η απωλεια σου...
      αν μπορεσεις καποτε αγκαλιασε μια αλλη μουσουδιτσα,κατι θα στειλει ο Σβενυ σου για να μην χαθει αυτη η αγαπη σε μια γλυκοπικρη μνημη μονο.(λεω κι ισως να ειναι λαθος γιατι δεν το βιωσα απλα καταλαβαινω)
      αααα μη ξεχασω,ο Αρης στελνει φιλια αγαπησιαρικα... :)

      Διαγραφή
    2. Γουφ! Γουφ! :-P
      Σε ευχαριστω...δωστου κ ενα χαδακι στην κοιλιτσα του...απτην Βαιλί πες του!

      Διαγραφή
    3. του το ειπα και ο μπαγασας κουνησε ουρα για λιγο ακομα και νομιζω πως ουτε και εσυ θα ηθελες να του στερησω λιγη ακομα τρυφεροτητα ;)

      Διαγραφή
    4. Εννοειται!!!!! :-D:-D:-D

      Διαγραφή
  7. η περιγραφή σου είναι υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή