16 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΧΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σκεφτόμουνα εδώ και μέρες τι θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι μαζί  κάθε εβδομάδα για να αλλάξει λίγο το γύρω μας και λίγο το μέσα μας.Ίσως να φταίει ο καύσωνας αλλά νομίζω πως βρήκα μια ιδέα που θα κάνει την κάθε εβδομάδα μας μια μικρή κίνηση ανατροπής και συλλογικότητας!Αν κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την ιδέα τα παράπονα σας στον καύσωνα χεχεχεχε. Ελπίζω πάντως βάζοντας και εμένα μέσα να το τολμήσουμε.Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ανακαλύψουμε...(προτάσεις και ιδέες δεκτές με ευχαρίστηση) Ας ξεκινήσουμε


Στόχος εβδομάδας Νο1

Για μια έστω φορά την ημέρα να χαρίσουμε την καλημέρα μας σε κάποιον που δεν είναι στο φιλικό και οικογενειακό κύκλο μας.(για να μην κλέβουμε η διευκρίνηση)






15 σχόλια:

  1. :))) είναι πολύ καλή ιδέα!!!
    να την συνεχίσεις...
    εγώ αυτό το κάνω κάθε μέρα και με αρκετούς
    οπότε θα φροντίσω στο εξής να το κάνω με ακόμα περισσότερους, για να διασφαλίσω την συμμετοχή μου ;) Σε θέλω/μας θέλω ακόμα πιο τολμηρούς!!!

    καλό απόγευμα :)

    υ.γ. τις τελευταίες μέρες δεν είχα καλή σύνδεση και έτσι δεν σχολίαζα.. μπορεί όμως αργότερα θα θελήσω να επιστρέψω στα προηγούμενα.. το κάνω δεν το κάνω όμως να ξέρεις πως τα διάβαζα στην ώρα τους και ήταν όλα τους εξαιρετικά! πραγματικά- :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν μιλάμε για ταχύτητες πονάει... :(
      και μόνο που μπαίνεις στη διαδικασία να διαβάζεις είναι μεγάλη τιμή :))
      σκεφτόμουνα πως είμαστε όλοι τόσο αποξενωμένοι,τόσο γκρίζοι και θυμωμένοι και προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο να αλλάξει για μια στιγμή έστω όλο αυτό.που ξέρεις ίσως κάποτε να μεγαλώσει η στιγμή και να νικήσουμε την μιζέρια της αποκτήνωσης!!!ένα λιθαράκι για την συλλογικότητα της ψυχής!
      υγ.δροσεροοοοοοοοοοοοό απόγευμα μήπως και σωθεί ένα εγκεφαλικό κύτταρο ;)))

      Διαγραφή
  2. αν μπορώ φυσικά και θα διαβάσω! αφού το δέχομαι ως δώρο
    το κομμάτι της ψυχής του που αποφασίζει να μοιραστεί ο καθένας σας..
    ποιος δεν αγαπάει τα δώρα;) και εσύ γράφεις τόσο όμορφα!..

    από την ανάρτηση που έκανες για την συναυλία του Μαχαιρίτσα είχα πρόβλημα..
    ήθελα να σου πω πως καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τον παρακολουθήσω και εγώ τον άλλο μήνα.. αγαπώ πολύ και δεν έχω σκοπό να το χάσω ;)
    επίσης ένιωσα πολύ οικία με τον τρόπο που παρατήρησες τα πράγματα γύρω σου αλλά και με την ψυχολογία που περιέγραψες πως έχεις σε μία συναυλία :)

    και φυσικά λάτρεψα -αν δεν κάνω λάθος στη σειρά- την αμέσως επόμενη ανάρτηση.. ήταν από αυτές που θέλεις να τις πάρεις αγκαλιά....

    να μην φλυαρώ.. μάλλον ήταν φάουλ να τα πω εδώ όλα αυτά :p


    η ιδέας αυτής της ανάρτησης είναι υπέροχη σου λέω!
    αν θελήσεις να την συνεχίσεις να ξέρεις οτι είμαι μέσα σε οτιδήποτε
    χρειαστεί.. θα μπορούσε να εξαπλωθεί! γιατί όχι δηλαδή;;

    ήταν σημαντικότερα τα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν παλιότερα μεταξύ των μπλογκερς; άσχημα θα ήταν να κάνουμε πράγματα που θα ομόρφαιναν την καθημερινότητά μας όλοι μαζί;;;

    έχεις δει την ταινία που έχω αφήσει στην τελευταία ανάρτηση;;
    αν όχι, να την δεις!! θα σου αρέσει ;)
    μπορεί να εφαρμοστεί και στη μικροκοινωνία μας την διαδυκτιακή..
    σίγουρα μπορεί να εμπνεύσει...

    αν έχεις την διάθεση πάντως προχώρα, εγώ είμαι μαζί σου!

    1η ψήφος εμπιστοσύνης, 1ο λιθαράκι.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχουν φάουλ όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία.αν και με τα όμορφα λόγια ποτέ δεν ξέρω πως πρέπει να απαντήσω,γιατί μου φαίνονται τόσο παράταιρα όταν απευθύνονται σε μένα.όντως είναι δώρα να σου δίνουν οι άλλοι απλόχερα κομμάτια της ψυχής τους και εσύ να ανακαλύπτεις πολλές φορές πως είναι και δικά σου κομμάτια.
      θέμα ταχύτητας είπαμε τζιζ...πονάει.πολλά τσιγάρα αναμονής μέχρι να ανοίξουν σελίδες ;)
      περιμένω εντυπώσεις συναυλίας (αν όντως γίνεται Σαντορίνη τι να πω θα έχεις διπλό όφελος). κοίτα να ρουφήξεις κάθε νότα και να την απολαύσεις παρέα με το φεγγάρι :)))
      βαρέθηκα μόνο να σκέφτομαι και να μένω άπρακτος ήθελα να δείξω σε μένα πρώτα πως με τις πιο μικρές ανώδυνες κινήσεις όλα αλλάζουν.μόνο στην αδράνεια μένουν στάσιμα ;)να εξαπλωθεί;ελπιδοφόρα αλλά γιατί όχι;!
      το είχα δει το τρέιλερ της ταινίας και είναι μέσα στα σχέδια μου κίνησε το ενδιαφέρον...
      όλα τα όμορφα δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο,μια στιγμούλα αρκεί.με σένα τόσο ένθερμο υποστηρικτή το βλέπω να το κάνω το αντάρτικο ενάντια στη μιζέρια κι όπου μας βγάλει :))))

      Διαγραφή
  3. Ξέρεις πόσο ωραίο και λυτρωτικό θα έλεγα, είναι να μιλάς σε ανθρώπους στο δρόμο;
    Μπορώ να σου πω πως έχω κερδίσει πολλά απ'αυτό.
    Τραγούδια στο δρόμο με κιθάρα και ένα σωρό άγνωστες φάτσες, συζητήσεις που σε βοηθούν να γνωρίσεις πρώτα απ'όλα εσένα κι έπειτα κι άλλες οπτικές, συναισθήματα που αν δεν έβγαινα από τον κύκλο ασφάλειάς μου δε θα γνώριζα ποτέ.

    Να μιλάμε στους άλλους, λοιπόν. Γιατί είμαστε τόσοι πολλοί εκεί έξω, είναι κρίμα να νιώθουμε μόνοι.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφη ιδέα, ξωτικό!
    μια καλημέρα και ένα χαμόγελο σε έναν άγνωστο τού δίνει χαρά που επιστρέφει σ' εσένα! είναι ένα μικρό χάδι στην ψυχή που δεν κοστίζει τίποτα!

    καλό βράδυ, ξωτικέ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε βλέπω δυναμικότατη και καλημέρα και χαμόγελο για μια εβδομάδα εεεε!την επόμενη δευτέρα θα έχει άλλο στόχο να είσαι σε εγρήγορση ;)
      καλό βράδυ και σε σένα πεφταστέρι ψιτ... με χαμόγελοοο :D

      Διαγραφή
  5. εεεεμμμ! χωρίς χαμόγελο κινδυνεύει να πέσει χάμω ;)
    άντε, χαμόγελο και σ' εσένα, κι εσύ "άγνωστος" είσαι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είπα για καλημέρα μόνο μήπως πέσει βαρύ σε κάποιους και το χαμόγελο ;p
      έκλεψα την ιδέα από το κλασικό μια καλημέρα είναι αυτή πες την κι ας πέσει χάμω ;)
      μη κάνεις ζαβολιές όμως γιατί δεν μετριέται η γραπτή καλημέρα...το χαμόγελο όμως θα το κρατήσω γιατί μου αρέσει και είναι δώρο ;))))))

      Διαγραφή
  6. Αλληλέγγυες και αλληλοταξιδιάρικες καλημέρες λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλληλοδυναμικά!!!!! αυτό είναι το πνεύμα του παιχνιδιού!!!!
      την μεγάλη καλησπέρα μου :D

      Διαγραφή
  7. Αααχχχ...τι ωραία αίσθηση μεταδίδεται κάθε φορά που ανταλλάσσεις μια χαμογελαστή καλημέρα με κάποιον άγνωστο. Σίγουρα υπάρχουν πια κι εκείνοι που θα κοιτάξουν λίγο παράξενα προσπαθώντας να θυμηθούν αν σε ξέρουν ή αν απλώς φταίει η ζέστη αλλά ακόμη κι αυτό έχει την πλάκα του. Μια επαφή βρε παιδιά! Μια ανθρώπινη καλημέρα!
    Και επειδή πολλές φορές σκέφτομαι συνειρμικά θα το προχωρήσω λίγο...Έχω διαπιστώσει πως όντως δεν είμαστε τόσο μόνοι όσο νομίζουμε, πως κι άλλοι άνθρωποι μας έχουν όση ανάγκη τους έχουμε κι εμείς αλλά κανείς δε λέει τίποτε ποτέ σε κανέναν. Κάτι μας κρατάει κλειστούς ερμητικά όταν πρόκειται να έρθουμε σε επαφή με κάποιον εκεί έξω, στη ζωή. Μου έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό σκέψεις σχετικά με αυτό. Σκόπευα να αναρτήσω και κάτι σχετικό. Μέσα από το ιστολόγιο έχω βρει ανθρώπους που μπορώ να πω ότι έχουν ανησυχίες και προβληματισμούς όμοιους με τους δικούς μου αλλά εκτός διαδικτύου δεν κινείται σχεδόν τίποτε. Που να οφείλεται αυτό; Δε νομίζω πια όλοι εδώ μέσα να υποκρίνονται όταν ανοίγουν την ψυχή τους. Εδώ μέσα λοιπόν βγάζουμε τα εσώψυχά μας και το έχουμε ανάγκη, μα όταν πρόκειται για την πραγματική ζωή οι πιο πολλοί διστάζουν να μιλήσουν στον διπλανό τους...
    Καλή συνέχεια Ξωτικό μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι μέσα στο μυαλό μου!!!! δεν φτάνουν μόνο τα λόγια και οι ανησυχίες για να αλλάξει κατι.μπορει μια καλημέρα να θεωρείτε πια τόσο αμελητέα σαν κίνηση με αποτέλεσμα να την προσπερνάμε χωρίς να της αφήνουμε το περιθώριο να δείξει την δύναμη της. είπα λοιπόν να γίνει ένα μικρό παιχνίδι κάθε εβδομάδα με όλες αυτές τις σπουδαίες κινήσεις που τις προσπερνάμε. εξάλλου για να αλλάξει κάτι γύρω μας θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα. ας μας κοιτάξει και κάποιος περίεργα και τι έγινε;;;ουτως ή άλλως έτσι δεν κοιτάνε ολοι;! ας εστιάσουμε σε αυτόν που θα μας χαμογελάσει και θα μας ανταποδώσει την καλημέρα!!!
      καλή συνέχεια στις πράξεις!!!!!

      Διαγραφή
  8. Ακριβώς! Θα συμφωνήσω απόλυτα! Με τέτοιου είδους καθημερινές κινήσεις κάνουμε βήματα, προχωράμε! Μπορεί να μοιάζουν μικρές και ασήμαντες αλλά αθροιστικά θα φέρουν μια αλλαγή. Βέβαια πρέπει και να το πιστέψουμε...Καλή συνέχεια στις πράξεις λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή